Project Description

Обидете се со магнетната позадина и станете еден од многуте задоволни корисници кои веќе ги доживеале неговите предности и придобивки!
Магнетниот супстрат ја користи природната енергија на магнетното поле и на едноставен начин му помага на телото да воспостави рамнотежа што е неопходна за одржување на целата состојба на организмот.
Се користел во древната кинеска медицина, древниот Египет и Грција. Степенот до кој се вреднува оваа терапија е сведоштво за примерот на Јапонија и другите развиени земји во кои терапевтските магнети веќе долго време се лиценцирани како медицински помагала.
Магнетната рампа може да ги ублажи симптомите на болести како што се ишијас, хронична главоболка и артритис. Ја стимулира циркулацијата на крвта, го забрзува заздравувањето на раните по операцијата, ги ублажува симптомите на депресија и помага во борбата против несоницата.
Луѓето кои имаат вграден пејсмејкер или други медицински импланти со магнетно поле и бремени жени не треба да го користат овој тип на терапија. Во секој случај, ако имате сериозни проблеми, консултирајте се со вашиот лекар.

MAGNOFLEX® SOFTY ПЕРНИЦА

ПАМУК – СРЕБРО ОД ЕДНАТА СТРАНА
МАГНЕТНА ЛЕНТА КАЈ ВРАТНИОТ ДЕЛ
ИДЕАЛНА ДИМЕНЗИЈА ПО ПРЕПОРАКА
НА ДОКТОРИТЕ
ЗАДРЖУВА ПРАВИЛНА ПОЛОЖБА
НА ГЛАВАТА И ВРАТОТ
ПРОЗРАЧНА
АНТИБАКТЕРИСКА
АНТИАЛЕРГИСКА
ТЕРМОРЕГУЛАТОРСКИ СВОЈСТВА
УПОТРЕБА ВО ТЕКОТ НА ЦЕЛАТА ГОДИНА

ДИМЕНЗИЈА:45 X 75 cm

MAGNOFLEX® ПОДЛОГА KARBON

ПАМУК – СРЕБРО
ОД ГОРНАТА СТРАНА
ЗАШТИТНА КАРБОНСКА
МРЕЖА ОД ДРУГАТА СТРАНА
МАГНЕТНИ ЛЕНТИ
ЗА МАГНЕТНА ТЕРАПИЈА
ЗАШТИТА ВО ТЕКОТ
НА ЦЕЛАТА ГОДИНА
ЛЕСНО СЕ ПОСТАВУВА
НА СЕКОЈ КРЕВЕТ
ПРАВИЛНА ПОЛАРИЗАЦИЈА
СЕВЕР- ЈУГ
ПРОЗРАЧНА
АНТИБАКТЕРИСКИ СВОЈСТВА
АНТИАЛЕРГИСКИ СВОЈСТВА
ТЕРМОРЕГУЛАТОРСКИ СВОЈСТВА
УПОТРЕБА ВО ТЕКОТ
НА ЦЕЛАТА ГОДИНА

ДИМЕНЗИЈА:
од 90 X 200 cm
до 200 X 200 cm

МАГНЕТИЧЕН СЕТ ЕЛЕТО КАРБОН / 5 МАГНЕТ

100% ЕЖЕКСИНСК
ЗАШТИТАЧНА МРЕЖА ОД КАРБОНА ОД ДРУГА СТРАНА
Магнетни ленти за магнетотерапија
ЗАШТИТА НА ПОЗИЦИЈАТА НА СЕДИТЕ
ЛЕСНО СЕ ПОСТАВУВА НА СЕКОЈ СТАЕН И НЕГО
ЗАБЕЛЕШКА
АНТИБАКТЕРИЈАЛНИ КАРАКТЕРИСТИКИ
АНТИАЛЕРСКИ ФУНКЦИИ
ТЕРМООРЕГУЛАТОРНИ КАРАКТЕРИСТИКИ
УПОТРЕБЕНИ СО СИТЕ ГОДИНИ

ДИМЕНЗИИ: 45 x 94 см

МАГНЕТЕН КОРЕКТОР – „Два во еден производ“

МАГНЕТЕН КОРЕКТОР – „Два во еден производ“ – истовремено го коригира вашиот постоечки душек, така што  не мора да купувате нов, а исто така ги има сите карактеристики на биотерапија-магнетна подлога!

Магнетен коректор, кој веќе доби многу голема популарност, наменат e за корекција на вашиот кревет. Особено е погоден за кревети кои се расклопуваат, се навлекува и се фиксира за нив, а може и да се да се извади, свитка и одложи. Се прилагодува на обликот на телото, па обезбедува голема удобност во текот на спиењето. Како и подлогата, изработен е од висококвалитетен памук, со додатоци од карбонска мрежа, односно јаглеродни влакна, сребро и микрокапсули од камилица кои имаат терапевтско дејство. Она што е најважно се магнетните ленти кои, исто така, се наоѓаат во внатрешноста на коректорот. Шесте магнетни ленти му овозможуваат на телото лесна магнетна терапија, која подоцна се регенерира, ја регулира циркулацијата и метаболизмот. Организмот  така во текот на сонот квалитетно се одмора од секојдневните напори и штетните влијанија на кои секојдневно е изложен. Магнетите го зајакнуваат имунитетот и ја подобруваат општата виталност на организмот, додека карбонската мрежа и среброто, исто така, добро го штитат телото од геотехнички зрачења на кои сме постојано изложени.

Магнетната подлога/коректор дефинитивно ќе го подобри квалитетот на вашиот сон и оптимално ќе влијае на подобрување на целокупната здравствена состојба. Особено се препорачува на лицата кои страдаат од остеопороза, нарушена циркулација, проширени вени и на оние кои се под постојан стрес. По само една преспиена ноќ на оваа подлога/коректор ќе воочите колку сте пропуштиле што не сте ја набавиле многу порано.

ЛЕКАРИТЕ ПОТВРДУВААТ БЛАГОСОСТОЈБА ОД МАГНЕТНАТА ТЕРАПИЈА

Магнетната терапија е многу стар метод, кој се користел уште пред 4000 години во Кина, а конечно е признаена и кај нас. Лекарите истакнуваат дека сите возрасти можат да ги користат магнетите, бидејќи немаат контраиндикации и не ја елиминираат класична медицина која со своите методи постигнува благосостојба, меѓутоа гледно од агол на биофизичкиот аспект ова е дополнителна благосостојба.

Многумина кои ја испробале нашата магнетна подлога изјавуваат дека таа функционира беспрекорно во сите аспекти. Во текот на ноќта геопатогените зрачења се посилни и го оптеретуваат органот кој ни е најслаб. Доволно е едно нарушување, обично тоа е стрес и тоа ќе доведе до нарушување на целиот организам. Секој од нас има свој енергетски потенцијал со кој се родил. Ако ни се наруши таа фреквенција доаѓа до нарушувње на здравјето. Кога штетната енергија на геопатогените зрачења ќе почне да делува, клетката ги помешува функциите и доаѓа до нарушување. Ако тоа зрачење е краткотрајно нашата клетка може да закрепне, меѓутоа по закрепнувањето останува одредено оштетување. Затоа треба да водиме грижа каде спиеме, на пример спиење подалеку од електрични уреди. Главата би требало да биде свртена кон север, а нозете кон југ. Геопатогеното зрачење во текот на спиењето е максимално, но тројното дејство на магнетната подлога која е во понудата на ПРЕМИУМ ГРУПАЦИЈА го штити организмот од него и од сите останати видови на зрачења.

ГАЛЕРИЈА

РАДИЈАЦИЈА

Зрачењето во природата е составен дел на нашето опкружување. Животот на Земјата не би се развил без зрачење. Сите смеси околу нас се состојат од мешавина од разни видови атоми, од кои само сто видови се стабилни, а стотици се нестабилни, т.е. радиоактивен. Знаеме дека нашето тело, како и сè што нè опкружува, поседува атоми кои зрачат.
Човекот е секојдневно и континуирано изложен на основното ниво на зрачење, кое може да се стимулира од природни извори, но исто така и од изворите во неговата околина.

Изворите на зрачење се:

  • Терестријално зрачење – подземна вода
  • Космичко зрачење – Хартман линии
  • Техничко зрачење – електромагнетски смог

Земјиното зрачење – подземните води се големи водни струи под земја, кои со своето триење на ѕидот создаваат магнетно магнетно поле, кое, во зависност од ширината и брзината на потокот, може да работи до висина од 1500 km. Тие не претставуваат стабилно зрачење, затоа што поради тектонските движења и раздвојувањето на почвата, тие се движат и претставуваат „променлива категорија“. Подземните води влијае на врзувањето на кристали во телото и да предизвика различни видови на болести како што се појавата на песок и камења во жолчното кесе и бубрезите, влијае на абење на ‚рскавицата, осификација на деца Цеск инфекции на увото, грлото, носот и бронхијална проблеми. Во прилог на овие болести, тие предизвикуваат несоница, вртоглавица, распаѓање и депресија. Тие исто така влијаат на губење на железо и калиум во телото, што доведува до слабеење на целокупниот имунолошки систем. Во комбинација со други видови на зрачење, тие имаат повеќе штетни ефекти врз човечкиот организам.

Космичко зрачење – Хартмановите линии се вид на зрачење што доаѓа на површината на Земјата од космосот и се состои од т.н. галактичко космичко зрачење и зрачење од Сонцето.

Универзумот е проникнат со радиоактивно зрачење од различни видови и потекло. Според претпоставките на научниците во најраната историја на универзумот, немаше никаква врска со тоа што го знаеме денес (интензитетот на зрачење беше неколку десетина пати послаби). Добро познат случај на сончање е општо познат, поради оштетувањето на ковертот, што нè заштити од негативните ефекти на зрачењето, лекарите точно пропишуваат како да се изложат за да се избегнат разни видови на кожни заболувања.

Чадовите на Хартман се вид на зрачење и се именувани по д-р Ернест Хартман, германски лекар од Ебербах, кој има значително обработено и докажано малигно заболување.

Кога некое лице предизвикува пореметување во природата, тоа е заштитено со патогени зрачења и нивна емисија. Овие јазли се места каде се намалуваат магнетните линии на Земјата. Во одреден редовен аранжман, тие формираат Глобална мрежа, која ја испушта магнетната енергија на Земјата. Човек со несоодветни градби, концентрација на голем број на електрични и електронски апарати и опрема во станбена област, тоа може да предизвика тој јазол појавување со други извори на енергија и патогени јазол станува малигни, предизвикува промени на клеточно ниво, односно. kancere. Во повеќе од 20.000 експерименти, д-р Хартман докажал малигнитет во комбинација – Хартман јазол + подземна вода + техничко зрачење, а неговото владеење било препознато на медицински симпозиуми.
Техничкото зрачење – електромагнетниот смог станува секојдневието на секое човечко суштество, поради техничкиот и технолошкиот напредок на цивилизацијата. Денешниот модерен животен стил е невозможно да се замисли без уреди, кои од една страна го прават животот полесен, а од друга страна тие се извор на големо зрачење.
На вештачки извори на зрачење вклучуваат сите електрични апарати во домаќинството, од кои најкатастрофалните на мобилни телефони, компјутери, телевизори, микробранови печки, … Никола Тесла рече електромагнетно зрачење и електро-смог е нешто што ќе ја уништи нашата планета. Се емитуваат од сите уреди и инсталации, но најлошото е тоа што апсорбира простор, ѕидови, мебел, облека и нашето тело. Електромагнетскиот смог нема мирис, вкус, не е видлив, но често е повеќе присутен во чад од чад. Ова зрачење се меша со правилно функционирање на целиот биолошкиот систем, tj.naših клетки, така што не е чудно да се разбуди со главоболка, потечени очи, ѕвонење во ушите или различни видови на инфекции, ако на местото каде спиеме, имаме активна извор на енергија.

МАГНЕТНА ТЕРАПИЈА

Магнетната терапија сигурно припаѓа на природните методи на лекување и најчесто се користи за ублажување на болката, враќање на енергија и подобар сон. Овој тип на алтернативна терапија на едноставен начин му помага на телото да воспостави природна електромагнетна рамнотежа, така што најмоќниот внатрешен уред за само-земање примероци може да ја изврши својата задача со целосна пареа.

Магнетната терапија ја користи природната енергија на магнетното поле неопходна за одржување на целокупното здравје на телото.

Иако можеби звучи и сигурно изгледа како модерен метод на лекување, магнетната терапија има старо наследство, бидејќи се споменува дури и во древната кинеска медицина (пред повеќе од 5000 години), древниот Египет и Грција. Бидејќи досега се покажа како ефикасен и безбеден начин за лекување на многу болести, во иднина има многу добра перспектива. Ова често може да се почувствува за надминување на многу очекувања во третманот.

Магнетната терапија го има следниов ефект врз човечкиот организам:

Го стимулира имунолошкиот систем
Ги намалува болките од сите форми, првенствено коскената срцевина
Обезбедува заштита од сите видови природно и вештачко зрачење

Така, магнетната терапија е неинвазивен метод на лекување и има висока стапка на успех, особено во третманот на хронични заболувања. Медицинските магнети можат да бидат корисни помагала за олеснување на болката, особено за коскената срцевина. Со дејство на магнет на повредено и болно место на телото, циркулацијата и протокот на кислород (неопходни за нашето тело, но и за регенерација на клетките), кој го стимулира нашиот имунолошки систем, го забрзува природниот тек на лекување. Исто така, ги смирува воспалителните процеси и го штити човечкото тело од сите видови на природно и вештачко зрачење.

Магнетната терапија може да ги ублажи симптомите на следниве болести:
ревматизам, остеопороза, артритис, ишијас, атрофија, крвен притисок, мултиплекс склероза, лумбаго, дијабетес, хипертензија, хронични главоболки и многу други.
Ја стимулира циркулацијата на крвта, го забрзува заздравувањето на раните по операцијата, ги ублажува симптомите на депресија и постојат одредени тврдења дека е речиси совршено за лекување на несоница и намалување на стресот. Бидејќи употребата на магнетна терапија се користи за поправка на повредите на професионалните спортисти, овој метод станува се повеќе популарен за општата популација.
Повеќето луѓе имаат ревматски болки, кои може да биде тешко да се олеснат или исчезнат, и никогаш да не се лекуваат, бидејќи не се третираат непцата. Добивањето во бањата може да помогне, луѓето се терапија за болно место, се капеле во лековити, често топла вода, циркулацијата се коригира, одбранбениот механизам е подигнат, а лицето навистина се чувствува подобро. Сепак, ефектот на лекување е во тек и симптомите секогаш доаѓаат. Со помош на магнетна терапија до крајот на нивниот живот, болката ќе биде преполовена или скоро исчезна, и затоа нашето тело ќе се ревитализира, бидејќи болката не е проблематична и апсорбирана од многу поголема количина на кислород, што го доведува нашиот имунолошки систем на повисоко ниво. Ова првенствено се однесува на остеопороза и сите болести кои со себе носат постојана болка, што го нарушува целосниот психофизички состав – нервоза, пад на концентрацијата, лош сон.

Со цел да им обезбеди на своите корисници најдобри можни удобности, денешните производители навистина се обидуваат да стават магнети во седло, перница, кревет, коректор и душек. На овој начин, употребата на магнет може да биде не само корисна и практична, туку и удобна и само за вашата „домашна бања“, каде што можете да уживате секој ден и ноќе.