Project Description

БАМБУС ПРОГРАМА

Поради специфичната структура, бамбусовите ткаенини  имаат одлична прозрачност и ја чуваат топлината. Ова придонесува за чувство на свежина и опуштеност, а особено добро се покажало во разладувањето во текот на летото.

Бамбусовите влакна содржат пектин, којшто има смирувачки, освежувачки и хранлив ефект на клетките на кожата. Освен тоа, делува антибактериски и како природен дезодоранс.  Исто така, бамбусовите влакна се поздрави од ткаенините кои се третираат со хемиски средства кои се често главни  причинители на алергија кај децата и возрасните.

Структурата на бамбусот обезбедува супериорна прозрачност и затоа има подобри својства од конвенционалните текстилни влакна. Бамбус влакната особено добро впиваат влага – тие апсорбираат околу 32% влага во однос на својата тежина во споредба со  памукот кој апсорбира 8%  или  вискозата која апсорбира 12% влага.

ПЕРНИЦА БАМБУС – КАШМИР

 • ПРИРОДЕН ПРОЗРАЧЕН МАТЕРИЈАЛ
 • ПРЕФИНЕТ БАМБУС И КАШМИР
 • ИДЕАЛНИ ДИМЕНЗИИ ПО ПРЕПОРАКА НА ДОКТОРИТЕ
 • ЗАДРЖУВА ПРАВИЛНА ПОЛОЖБА НА ГЛАВАТА И ВРАТОТ
 • МНОГУ ВИСОКО НИВО НА ПРОЗРАЧНОСТ
 • АНТИБАКТЕРИСКА
 • АНТИАЛЕРГИСКА
 • ТЕРМОРЕГУЛАТОРСКИ СВОЈСТВА
 • УПОТРЕБА ВО ТЕКОТ НА ЦЕЛАТА ГОДИНА
 • ВНАТРЕШНОСТА СЕ ПЕРЕ ВО ВЕШ МАШИНА
 • ДИМЕНЗИЈА: 40 X 80 cm

ПОКРИВАЧ БАМБУС КАШМИР

 • ПРИРОДЕН ПРОЗРАЧЕН МАТЕРИЈАЛ
 • ПРЕФИНЕТ БАМБУС И КАШМИР
 • ЛЕСЕН, МЕК И ПРИЈАТЕН НА ДОПИР
 • МНОГУ ВИСОКО НИВО НА ПРОЗРАЧНОСТ
 • АНТИБАКТЕРИСКИ
 • АНТИАЛЕРГИСКИ
 • ТЕРМОРЕГУЛАТОРСКИ СВОЈСТВА
 • УПОТРЕБА ВО ТЕКОТ НА ЦЕЛАТА ГОДИНА
 • ИДЕАЛЕН ЗА ЛЕТЕН ПЕРИОД
 • ДИМЕНЗИЈА:140 X 200 cm, 200 X 200 cm